Aggregaatti tuo sähköt mökille

15.4.2014

Aggregaatti tuo sähköt mökille — sähköä jääkaapille, radiolle, lämpöpumpulle

Mökkikausi 2014 alkaa kohta, kuinka sinä olet valmistautunut sähkökatkoksiin? Sähkökatkokset ovat yleisiä mökillä: voi tulla myrsky joka kaataa puita sähkölinjojen päälle ja tällöin mökistä katkeaa sähköt pitkäksi aikaa. Kaikilla ei tietenkään ole edes sähköä mökillä, voi olla että mökki on saaressa tai muuten vain tavallisen sähköverkon ulottumattomilla jolloin aggregaatti on loistava tapa tuoda sähköt mökille.

Hanki aggregaatti mökille — et tarvitse kallista sähkösopimusta!

Tehokkaalla aggregaatilla saat sähköt koko mökkiin! Aggregaatilla voit pyörittää mökin valoja, työkaluja, jääkaappia sekä muuta elektroniikkaa kuten televisiota, radiota ja mikroa. Mökkikäyttöön sopivan aggregaatin valinta määrittyy pitkälti sen perusteella että tarviiko aggregaatin tuottaa koko mökin sähkö vai ainoastaan ns. herkät sähkölaitteet. Mikäli etsit koko mökin sähkötarvetta korvaavaa aggregaattia tulee sinun valita suuri ja tehokas aggregaatti (vähintään 3 kW) esim. aggregaatti Stanley SG5500. Tällä katat siis koko mökin sähkötarpeet: valot, jääkaapit sun muut vehkeet. Jos taas etsit aggregaattia tietyille laitteille esim. TV, radio, jääkaappi, mikro, työkalut tulee sinun valita aggregaatti jossa on digitaalinen invertteri sillä se on valmistettu ottaen huomioon näiden herkkien sähkölaitteiden tarpeet. Invertterikäyttöinen aggregaatti on hieman kalliimpi kuin tavallinen aggregaatti mutta se on sitäkin turvallisempi valinta ja syö vähemmän polttoainetta.

Haluatko panostaa laatuun vai hyväksytkö epävarmuuden?

Mökkikäyttöön soveltuvan aggregaatin valintaan vaikuttaa tietenkin myös budjettisi. Suurella budjetilla saat tehokkaan aggregaatin joka toimii varmasti, on valmistettu laadukkaista materiaaleista ja jolle on huoltopalveluita sekä varaosia saatavilla helposti. Laadukkaalla aggregaatilla on myös jälleenmyyntiarvoa. Kun kerran pistät hyvän aggregaatin hyrräämään niin se ei sammu vasta kun polttoaine loppuu. Mikäli hyväksyt epävarmuuden voit huoletta hankkia hieman edullisemman aggregaatin. Edullisella aggregaatilla ei ole juurikaan jälleenmyyntiarvoa, varaosien ja huoltopalveluiden löytäminen saattaa olla vaikeaa, varsinkin jos merkki ei ole tunnettu. Edulliseen aggregaattiin saattaa tulla myös toimintavikoja jotka taas johtavat siihen että mökkisi on ilman sähköä.

Helposti siirrettävä aggregaatti sopii mökille

Mökillä ei koskaan tiedä koska sähköt menevät poikki ja tällöin pieni, kevyt ja helposti siirrettävä aggregaatti on kätevin vaihtoehto. Pieni aggregaatti sopii mainiosti esim. varastoon tai katokseen pihalle ja sen paikkaa voi helposti siirtää mikäli tarve vaatii. Siirrettävyys tuo lisämukavuutta etenkin jos aiot käyttää aggregaattia työkalujen kanssa mökillä – pienen aggregaatin voit ottaa mukaan esim. toiselle puolelle mökkiä mikäli sinun tarvii käyttää työkaluja siellä. Pieni ja kevyt aggregaatti sopii myös mukaan otettavaksi esim. veneeseen. Pienissä aggregaateissa on myös se etu että niissä on kätevä kantokahva jolla aggregaatin nostelu käy kevyesti. Helposti siirrettäviin aggregaatteihin kuuluu muun muassa seuraavat mallit:

Aggregaatti sopii loistavasti mökin tarpeisiin

Hyvä aggregaatti voi olla paras mökki-ystäväsi! Mökkikäyttöön tarkoitettu aggregaatti pyörittää m.m. seuraavat laitteet ja koneet:

  • aggregaatti pitää lämpöpumpun käynnissä
  • aggregaatilla voit käyttää työkaluja esim. klapikone ja muut puutarhatyökalut
  • aggregaatilla voit ladata akkuja
  • aggregaatilla saat sähköä mökin televisioon, radioon, kaasujääkaappiin, mikroon jne.
  • aggregaatilla saat lisävoimaa aurinkopaneeleihin

Keksitkö lisää hyviä vinkkejä mökki-aggregaatin valintaan? Kerro vinkkisi kommenteissa!

Vertaa aggregaatteja ja löydä mökkikäyttöön sopiva aggregaatti

Vertaa aggregaatteja tästä

Mainospaikka

Uusimmat aggregaatit

Lisätty: 22.10.2015