Aggregaatti asuntoautoon & matkailuautoon

21.4.2014

Aggregaatilla saat sähköä asuntoautoon & matkailuautoon

Aggregaatti voi tuoda kaikki kodista tutut lisämukavuudet matkailuautoiluun. Aggregaatin voimalla voit pyörittää televisiota, digiboksia, radiota, mikroaaltouunia, ladata akkuja ja niin edelleen. Vaikka matkailuautolla usein mennäänkin ns. korpeen rentoutumaan on lisämukavuudet kiva olla toiminnassa esim. muiden perheenjäsenten iloksi niin saa itsekin ottaa rennosti.

Aggregaatti matkailuautoon.

Mitä sähkölaitteita aggregaatin tulee pyörittää matkailuautossa?

Kun harkitset aggregaatin hankkimista matkailu- tai asuntoautoon on tärkeää että ensin mietit mitä kaikkia laitteita toivot että aggregaatti voisi pyörittää, koska sen perusteella voidaan tehdä päätelmä siitä kuinka tehokkaan aggregaatin tarvitset. Voit tarkistaa sähkölaitteiden kulutuksen itse kustakin laitteesta mutta tässä muutamia esimerkkejä:

  • Mikroaaltouuni kuluttaa n. 200 W/10 min
  • Pieni jääkaappi n. 300-800 W/vrk
  • Kahvinkeitin n. 100 W/10 min
  • Leivänpaahdin n. 100 W/10 min
  • Televisio + digiboksi n. 100-400 W/tunti
  • Kannettava tietokone n. 130-170 W/tunti
  • Autonsisätilanlämmitin n. 750-1500 W/tunti

Voit katsoa erilaisten laitteiden sähkönkulutuksen tästä.

Sanotaan että haluat aamulla esimerkiksi keittää kahvit, paahtaa leivät ja katsoa televisiota: kahvinkeitin vie 100 W, leivänpaahdin 100 W ja televisio 400 W ja tällöin saadaan sähköntarpeeksi = 600 W. Tämän lisäksi voidaan olettaa että jääkaappi on kokoajan päällä, joten lisätään summaan 800 W ja tällöin saadaan yhteensä 1400 W eli 1,4 kW. Tässä tapauksessa tarvitsisit aggregaatin jossa olisi vähintään tuo 1,4 kW maksimiteho (ethän pidä kuitenkaan kaikkia laitteita koko päivää päällä, vain hetkellisesti).

Eri aggregaattien tehoja voit helposti verrata aggregaatti vertailussamme.

Herkkiä sähkölaitteita varten tarvitset digitaalisen invertterin

Suurin käyttötarve aggregaatille matkailuautossa on ns. herkkien sähkölaitteiden käyttöön: eli televisio, radio, mikro, jääkaappi jne. Tavallisen aggregaatin käyttöä ei suositella näiden kanssa sillä sähkö ei ole tarpeeksi laadukasta tai tasaista jotta laitteet toimisivat oikealla tavalla. Herkkiä sähkölaitteita varten tarvitset aggregaatin jossa on digitaalinen invertteri. Nämä aggregaatit tuottavat uusimpia teknologioita hyödyntämällä ns. siniaalto-sähköä joka on tarpeeksi tasaista ja laadukasta jotta niitä voidaan käyttää televisioiden ja muiden herkkien sähkölaitteiden kanssa.

Kipor IG2000 digitaalinen invertteri

Matkailuautoon sopii pienikokoinen ja hiljainen aggregaatti

Etsiessäsi aggregaattia matkailuautoon tulee sinun myös huomioda tilanpuute: asuntoautot ja asuntovaunut ovat usein ahtaita ja näin ollen suuri ja painava aggregaatti ei välttämättä mahdu kyytiin. Pienikokoiset aggregaatit ovat käteviä myös siinä mielessä että ne ovat kevyitä, niissä on kantokahvat ja niitä on helppo siirrellä, eli voit tarpeen tullen ottaa aggregaatin mukaasi tai siirtää sen varastoon mikäli et käytä sitä pitkään aikaan matkailuautossasi. Pienikokoiset aggregaatit sopivat erinomaisesti matkailuautoon myös sen takia että ne ovat huomattavasti hiljaisempia kuin tavalliset aggregaatit. Jos aiot säilyttää aggregaattia sisätiloissa on tärkeää ettei se häiritse elämistä melullaan. Salkkumalliset aggregaatit ovat usein hiljaisempia kuin muut aggregaatit.

Tässä muutama ehdotus aggregaateista jotka sopivat matkailuautoon (digitaalinen invertteri, pieni koko ja hiljainen käynti):

Muista myös pitää aggregaatin kulutus mielessäsi kun etsit sopivaa mallia matkailuautoon. Yleisesti ottaen voidaan sanoa että bensiini-aggregaatit ovat edullisempia mutta kuluttavat enemmän, kun taas diesel-aggregaatit ovat hieman kalliimpia mutta kulutus on pienempää. Näin ollen voidaan todeta että bensiini-aggregaatti sopii sinulle jolla on vähemmän käyttöä aggregaatille ja diesel-aggregaatti sopii sinulle joka tiedät että aggregaatilla tulee olemaan paljon käyttöä. Diesel-aggregaatilla tulet säästämään polttoainekuluissa pitkällä ajanjaksolla.

Minkälainen aggregaatti sinulla on matkailuautossasi? Kerro kokemuksesi kommenteissa!

Mainospaikka

Uusimmat aggregaatit

Lisätty: 22.10.2015