Voiko aggregaatin melua vaimentaa?

8.4.2014

Monet pohtivat voiko aggregaatin melua vaimentaa jollain tavalla sillä etenkin suuret ja tehokkaat aggregaatit pitävät melkoista melua kun moottori käy 4 500 kierrosta minuutissa aggregaatin tuottaessa sähköä. Suurten aggregaattien melutasot saattavat mennä jopa yli 100 db täydellä teholla/kuormalla. Mökkinaapuritkin saattavat tulla valittamaan mikäli aggregaatti painaa täyttä vauhtia vuorokauden ympäri.

Onneksi on olemassa tapoja joilla aggregaatin melua voi vaimentaa!

1. Rakenna aggregaatille pakoputki

Pieni pakoputki vaimentaa aggregaatin melua tehokkaasti mutta samalla se vie siltä tehoja ja nostaa polttoaineenkulutusta.

2. Sijoita aggregaatti vajaan/äänieristettyyn/syrjäiseen paikkaan

Helpoin tapa vaimentaa aggregaatin melua on tietenkin se että sijoittat aggregaatin esim. vajaan tai johonkin muuhun syrjäiseen paikkaan mistä melu ei kanna asutusalueelle. Yksi hyvä keino on myös kaivaa aggregaatille oma kuoppa maahan, tässä pitää kuitenkin varoa ettei vesi/lumi pääse valumaan kuoppaan.

3. Valmista aggregaatille kotelo tai osta salkkumallinen aggregaatti

Aggregaatin melua voi vaimentaa myös sillä että valmistat aggregaatille oman kotelon jonka sijoitat aggregaatin ympärille. Voit myös tietenkin ostaa tämmöisen salkkumallisen aggregaatin suoraan verkkokaupasta.

Keksitkö sinä lisää keinoja? Jaa vinkkisi kommenteissa!

Mainospaikka

Uusimmat aggregaatit

Lisätty: 22.10.2015